Wednesday, April 28, 2021

Novinka

 Na najbližšej BRM chystáme menšiu zmenu v kontrole prejazdov CP. Aj keď sa situácia zlepšuje musíme dodržiavať určité pravidlá a preto sme sa rozhodli pristúpiť ku bezkontaktnému overovaniu prejazdov kontrolnými bodmi. Táto myšlienka a prvé pokusy už boli odskúšané minulú sezónu, myslím, že sa takáto metóda osvedčila a preto ju chceme aplikovať aj pri ďalších BRM. Nastali však zmeny oproti minulej sezóne čo sa týka aplikácie, ktorú chceme používať. Minule to bolo cez FB teraz chceme prejsť na Actionbound. A aké zmeny to obnáša? Čo budete ako jazdci potrebovať? Aké sú výhody takéhoto spôsobu overovania?


Tak teda postupne. Zmena nastane v tom, že na štarte neobdržíte klasickú kartu do ktorej ste zbierali pečiatky. Nakoľko mnohé CP boli kontrolované zhotovením fotky a momentálne miesta, kde sa do karty dávali pečiatky sú buď zatvorené, prípadne fungujú v obmedzenom režime sme sa rozhodli práve pre takúto zmenu. Aplikácia dokáže nahradiť zhotovovanie fotiek a kontrolu prejazdu daným miestom.


Čo budete potrebovať? Samozrejme akýkoľvek telefón ktorý obsahuje GPS zariadenie a do ktorého sa dá stiahnuť aplikácia Actionbound. Aplikácia funguje offline, takže počas jazdy nepotrebujete internet. Ten je potrebný len pri stiahnutí eventu (bude vždy zverejnený deň pred štartom vo forme QR kódu na stránke Udalosti) a potom pri ukončení jazdy (pre nahratie fotiek na stránku).


A aké to má výhody? V prvom rade v momentálnej situácii neprídeme do kontaktu s cudzími ľuďmi. Zrýchli to prejazd CP, keďže netreba čakať na potvrdzovanie kariet. Týmto dokážeme znížiť náklady nakoľko nemusíme tlačiť karty. Také jedno mínus je, že nemáte v rukách kartu čo pre tých dlhšie jazdiacich je to istý feeling, no na druhej strane sa nemusíte obávať, že ju stratíte (mobil snáď nikto nestratí). Tiež na konci jazdec hneď neobdrží diplom (ten dostane poštou vo forme certifikátu s homologizačnou známkou)


A ako funguje aplikácia? Cez stránky Actionbound - Apps on Google Play (pre Android) a ‎Actionbound im App Store (apple.com) (pre Apple) si stiahnite a nainštalujte aplikáciu.

Po inštalácii máte základnú obrazovku


V nastaveniach si môžete vybrať jazyk aplikácie. Pre Vás je však zaujímavé tlačidlo Skenovať kód. Na stránke Udalosti pri každej BRM bude 24 hodín pred štartom zverejnený QR kód, ktorý si naskenujete do aplikácie (potrebujete pripojenie na internet). Objaví sa Vám obrazovka

Určite nestláčajte teraz tlačítko Štart, ale Stiahnuť bound. Tí čo majú mobilný internet môžu tento krok preskočiť (neodporúčam). Bound sa Vám nahrá do aplikácie. Odteraz už pripojenie na internet nie je potrebné

 

Opäť po nahratí boundu nestláčajte tlačítko štart na spustenie. Až v deň konania BRM si v aplikácii nájdete nahratý bound


Na štarte si spustíte bound kde od Vás bude chcieť meno


Prosím vyplňte celé meno a priezvisko a samozrejme nezabudnite na Súhlasím. 

ZAČÍNAME!

Na obrazovke sa Vám vždy objaví úloha ktorú treba splniť. V našom prípade to je nájsť určené miesto za pomoci GPS  

Ak sa dostanete do minimálne 20m blízkosti bodu aplikácia Vám potvrdí, že miesto ste našli a môžete pokračovať ďalej. Miesta, ktoré treba hľadať sú zhodné s kontrolnými bodmi v brevet karte. Za nájdenie získate 100 bodov a na konci ak chcete byť úspešný musíte mať plný počet bodov. (100xpočet CP) Jednotlivé úlohy sa nedajú preskočiť, teda je potrebné nájsť daný bod a zhotoviť fotografiu daného miesta.
 
Následne je potrebné zhotoviť fotku CP 

Natočiť a potvrdiť Hotovo. Tieto úlohy sa opakujú až kým nedorazíte do cieľa. Po dorazení do cieľa Vás aplikácia vyzve k nahratiu vašich údajov (OPAŤ JE POTREBNÉ INTERNETOVÉ PRIPOJENIE)


 Po nahratí výsledkov dostanete oznámenie o úspešnom absolvovaní


 

Predposledná obrazovka je najdôležitejšia (Pozor aby ste ju správne ukončili). Určite musíte výsledky zverejniť, bez nich Vás nevieme skontrolovať či ste prešli trasu a hlavne v akom čase. Ako doplnok môžete vyplniť vašu mailovú adresu na ktorú Vám aplikácia pošle Váš výsledok

 

Posledná obrazovka je už len Váš názor na danú BRM a jej hodnotenie...Môžete ale nemusíte vyplňovať
Týmto naša túra končí a tešíme sa na ďalšie spoločné BRM

POŠLI NÁM SPRÁVU